Konya Büyükşehir Belediyesi lise son sınıf öğrencilerine 1.500 TL verecek!
2022-10-04 - 14:26 | Son Güncelleme: 2022-10-04 19:54
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde lise 12. sınıfta eğitim gören öğrencilere bin 500 TL eğitim desteği verecek. Bugün başlayan başvurular Konya’nın 31 ilçesinden yapılabilecek. İşte başvuru formu linki ile başvuru şartları.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversiteye hazırlanan 12. sınıfta okuyan öğrencilere, 1500 lira nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı.

Belediye olarak farklı çalışmalarla eğitime destek vermeyi sürdürdüklerini belirten Altay, şunları kaydetti:

"12. sınıfta okuyan, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize katkı sağlamak için 1500 lira nakdi destekte bulunacağız. Amacımız üniversiteye giden yolda öğrencilerimize destek olmak ve morallerini yükseltmek. Çünkü sizler gönlümüzde çok özel bir yere sahipsiniz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizler için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum."

Konuyla ilgili başvurular Konya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde "Eğitim Destekleri" bölümünden yapılabiliyor.

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN  

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Konya il sınırları içinde ikamet etmek,

2. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün eğitim ve yaygın eğitim ( Açık Öğretim Lisesi ) veren liselerde eğitime devam eden 12. Sınıf öğrenci olmak,

3. Doğum yılı 2002 ve sonrasında olmak,

İSTENEN BİLGİ - BELGELER

1. Eğitim desteği için  www.konya.bel.tr web sitesinden T.C. kimlik numaraları ile müracaat edeceklerdir.

2. Vasisi olanlar için velayet-vasi belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği, 

3. Veli-vasisi ’ne ait T.C. kimlik numarasını, telefon numarasını sisteme kaydederek kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

4. Yaygın eğitime ( Açık Öğretim Lisesi ) devam eden ve 2023 Haziran tarihi itibariyle mezun olacak öğrenciler öğrenci belgelerini sisteme yükleyeceklerdir.

Tel : 444 55 42 – 3 

 

 

  • Beğen
YORUM YAZIN